100 jaar Muntgebouw: de bijzondere oplage is geworden...

11 juli 2011

De herdenkingsmunt '100 jaar Muntgebouw' is een bijzondere munt in alle opzichten.

De aanleiding om deze munt te slaan is bijzonder: Het Muntgebouw in Utrecht bestaat 100 jaar. In 1911 opende Koningin Wilhelmina het Muntgebouw door een Gouden Tientje te slaan. Nu, 100 jaar later, sloeg Koningin Beatrix een Gouden 10 euro, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum. Een bijzondere Eerste Slag op 22 juni.

Vandaag, 11 juli, is de oplage van het ‘100 jaar Muntgebouw Vijfje’ in circulatiekwaliteit bepaald. Het aantal munten dat vandaag om 12 uur is verkocht* is 71.618! Veel verzamelaars hebben dit weekend nog de kans gegrepen om deze unieke uitgifte te bemachtigen. Deze munt is wellicht nog wel beschikbaar bij de leden van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren. De bijzondere kwaliteiten Zilver Proof en Goud Proof zijn nog wel beschikbaar.

De oplage van de herdenkingsmunten ‘Nederland en de Schilderkunst’ en ‘100 jaar Muntgebouw’ in Zilver en Goud Proof zijn voor meer dan 80% verkocht.
Wilt u deze bijzondere herdenkingsmunten nog bestellen om uw verzameling compleet te maken? Bestel dan snel! Naar verwachting zijn deze herdenkingsmunten na de zomer uitverkocht.

Nederlandse herdenkingsmunten zijn geliefd in binnen- en buitenland. Zo is het Waterland Vijfje uit 2010 in Zilver en Goud Proof reeds uitverkocht. 

* Omdat een deel van de oplage nog geslagen wordt, wordt uw bestelling binnen een aantal weken uitgeleverd.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close