2 euro herdenkingsmunten in 2013

06 november 2012

Sinds de introductie van 2 euro herdenkingsmunten in 2004 zijn speciale 2 euro munten zeer populair. De eerste uitgifte was een Griekse 2 euro ter ere van de Olympische Spelen in Athene. Inmiddels zijn er ruim honderddertig verschillende 2 euro herdenkingsmunten verschenen.

Speciale Nederlandse 2 euromunten
In Nederland zijn vier 2 euro uitgiften verschenen. Drie daarvan zijn gemeenschappelijke thema’s van de eurolanden geweest: 2 euro “Verdrag van Rome” 2007, 2 euro “10 jaar EMU” 2009, en 2 euro “10 jaar euro” 2012. In 2011 verscheen de eerste nationale uitgifte, de 2 euro Erasmus. Deze is door zijn populariteit alleen nog verkrijgbaar in de BeNeLuxset 2011.

Nieuwe wetgeving
Tot nu toe mochten eurolanden per jaar één speciale 2 euro slaan, naast een eventuele gemeenschappelijke uitgifte. Door een aanpassing in de Europese wetgeving mogen dit er met ingang van 2013 twee worden.

Duitsland en Frankrijk zijn de eerste landen die gebruik maken van de nieuwe mogelijkheid. Naast een eigen speciale 2 euro komen beide landen met een gemeenschappelijke uitgifte ter ere van het Élysée-verdrag.

Daarnaast komt ook België volgend jaar met twee 2 euro herdenkingsmunten. De thema’s zijn het Koninklijk Meteorologisch Instituut en - onder voorbehoud - de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen. Beide vieren in 2013 hun 100-jarig bestaan.

Welke 2 euromunt in Nederland in 2013 uitkomt is op dit moment nog niet bekend. In onze webwinkel vindt u een groot aanbod van speciale 2 euro’s. Deze munten zijn een mooi startpunt voor de beginnende of jonge verzamelaar.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close