3 maanden lang speciale Bijlmer Euro's

30 juni 2010

Uit het nieuws:

BIJLMER - Vanaf 8 juli kun je in de Bijlmer 3 maanden lang betalen met speciale Bijlmer Euro's. Dat zijn gewone biljetten van 5 en 10 euro met daarop een sticker met chip. Op die manier kun je precies zien welke route een biljet in de buurt aflegt.

De Bijlmer Euro is een idee van Imagine IC. Zij touren met een mobiele bank in een busje door de Bijlmer. Daar kun je ook je normale biljetten omruilen voor Bijlmer Euro's. Verder kun je in het busje ook bekijken welke route je biljet al heeft afgelegd.

Het is de bedoeling dat er meer bekend wordt over de economie in de Bijlmer. Met de Bijlmer Euro kunnen ze uitzoeken welke klanten bij welke winkels kopen. Voor de klanten zit er ook een voordeel aan, bij 18 winkels in Zuidoost krijg je namelijk korting als je met Bijlmer Euro's betaalt.

De Nederlandsche Bank is alleen niet zo blij met de actie. Zij waarschuwt de winkeliers, want beschadigde biljetten worden niet meer ingenomen. Met de biljetten die Imagine IC omwisselt zullen niet zoveel problemen zijn. Maar er is ook een doe-het-zelf uitleg op de website. En dan is het nog maar afwachten wat voor lijm de mensen gebruiken.

Bron: Buurtleven redactie

bijlmer 5 euro biljet
 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close