35 jaar Maple Leaf gevierd met een exclusieve gelimiteerde jubileumuitgave

05 december 2013

Let op: De Maple Leaf Premium Set is niet meer verkrijgbaar.

 De Canadese Maple Leaf is de meest populaire munt ter wereld en bestaat 35 jaar. Om dit te vieren geeft de Royal Canadian Mint de Maple Leaf Premium Set 2014 uit in twee versies: een puur gouden en een zilveren editie met partiële vergulding. De munten zijn omgekeerd proof geslagen met de bijzondere techniek incuse, waardoor de glimmende gravure niet op de munt ligt maar erin.

Silver Maple Leaf Premium Set 2014

Dit streng gelimiteerde product is tot en met zondag 8 december 21.00 uur beschikbaar in de webwinkel van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Bijzondere techniek
De Maple Leaf munten in de gouden set zijn geslagen in de bijzondere techniek incuse, waardoor de gravure niet op de munt ligt, maar erin. Een opvallende techniek die al bij de Romeinen werd gebruikt.
De munten in zowel de gouden als de zilveren set zijn bovendien omgekeerd proof geslagen waardoor juist de gravure glimt en de rest mat blijft.
De Royal Canadian Mint heeft met de combinatie van incuse en omgekeerd proof op de gouden munten een wereldwijde primeur.

Incuse en omgekeerd proof geslagen


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close