50 jaar Van Gogh Museum 5 ounce Zilver

€ 999,00
50 jaar Van Gogh Museum 5 ounce Zilver

50 jaar Van Gogh Museum 5 ounce Zilver

€ 999,00
  • Unieke uitgifte in kleur, geïnspireerd op het beroemde schilderij ‘Zonnebloemen’ (1889)
  • Met de hand geëmailleerd door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt
  • Geleverd in wel heel bijzondere verpakking
  • Slechts 50 stuks beschikbaar: op = op
  • Viering van 50 jaar Van Gogh Museum
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Met meer dan 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het Van Gogh Museum een van de meest populaire musea in Nederland. Het museum beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Al 50 jaar lang inspireert het Van Gogh Museum mensen met het werk en levensverhaal van Vincent van Gogh. Speciaal voor dit jubileum lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een unieke uitgifte met handwerk van onze eigen zilversmeden: de 50 jaar Van Gogh Museum 5 ounce Zilver. 
 
Al 50 jaar toegang tot Van Goghs meesterwerken
Na het overlijden van Vincent van Gogh kwamen zijn werken in beheer van zijn broer Theo en diens vrouw, Johanna van Gogh-Bonger. Hun zoon en het neefje van Vincent, Vincent Willem, richtte in 1962 de Vincent van Gogh Stichting op. Hij sloot een overeenkomst met de Staat der Nederlanden voor de bouw van het Van Gogh Museum waar de familiecollectie in werd ondergebracht, zodat deze beheerd en behouden zou blijven voor toekomstige generaties. Het Van Gogh Museum werd op 2 juni 1973 geopend door Koningin Juliana. In 50 jaar werd het museum ruim 53 miljoen keer bezocht. Het museum organiseert jaarlijks meerdere tijdelijke tentoonstellingen met onderwerpen die het werken en leven van Vincent van Gogh en zijn tijd tonen.
 
Haal een handgemaakt kunstwerk in huis  
Speciaal voor het 50-jarig jubileum van het Van Gogh Museum is een beperkte oplage beschikbaar van een bijzondere uitgifte: de 50 jaar Van Gogh Museum Zilver 5 ounce. Deze uitgifte is geïnspireerd op de Zonnebloemen (1889), het meesterwerk van Vincent van Gogh. Eén van de zonnebloem is op de munt geëmailleerd, waardoor een bijzonder kleureffect ontstaat. Zo komen de kleuren in het schilderij ook op de munt tot leven. De keerzijde van de munt bevat het logo van 50 jaar Van Gogh Museum.
 
De 50 jaar Van Gogh Museum Zilver 5 Ounce wordt geleverd in een bijzondere verpakking: een raamcassette met unieke rand, ook gebaseerd op de Zonnebloemen. Hierdoor heeft u straks uw eigen meesterwerk in huis. Met een oplage van slechts 50 stuks zal deze uitgifte ongetwijfeld hard gaan!
 
Meer informatie
Artikelnummer 0116811
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 5 troy ounce (155,5 g)
Diameter 60 mm
Rand Glad
Kwaliteit Prooflike
Oplage 50