65 jaar nijntje Zilver 1 ounce – Royal Delft editie

€ 199,00
65 jaar nijntje Zilver 1 ounce – Royal Delft editie

65 jaar nijntje Zilver 1 ounce Royal Delft editie

€ 199,00
Zilveren uitgifte in officiële Delfts blauwe tegel ter ere van de 65e verjaardag van nijntje
  • Speciale jubileumeditie ter ere van de 65e verjaardag van nijntje
  • Nostalgische Delfts blauwe tegel: (inter)nationaal zeer geliefd!
  • Zilveren uitgifte met het klassieke en zeer gedetailleerde portret van Dick Bruna, de bedenker van nijntje!
  • Streng gelimiteerde oplage: slechts 750 stuks wereldwijd!
  • Inclusief genummerd Certificaat van Echtheid
Uitgebreide beschrijving en specificaties

Deel dit product

Nijntje is 65 jaar en dat vieren we! Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee diende een wit konijn in de tuin van het vakantiehuisje van Dick Bruna en zijn familie als inspiratie voor nijntje. In samenwerking met Royal Delft geeft de Koninklijke Nederlandse Munt extra aandacht aan dit bijzondere jubileumjaar. De 1 ounce zilveren uitgifte in officiële Delfts blauwe tegel brengt daarom een ode aan schrijver en tekenaar Dick Bruna. Een jubileumeditie die niet vergeten zal worden!

Een ode aan Dick Bruna
Dick Bruna werd op 23 augustus 1927 geboren in Utrecht. Ruim zestig jaar lang maakte hij prentenboeken volgens een vast stramien: handzame, vierkante boekjes met rechts twaalf tekeningen en links een tekst van vier regels (op rijm). Zowel de warme kleuren als de speciale manier van tekenen (met rafelige lijnen) zijn typerend voor de stijl van Dick Bruna. Zijn prentenboeken zijn al decennialang geliefd bij jong en oud, in binnen- en buitenland! Op 16 februari 2017 overleed hij op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht, waar ook het nijntje museum en een heus nijntje standbeeld te vinden zijn.

Ontwerp
U treft de exclusieve zilveren 65 jaar nijntje uitgifte in een aardewerk tegel van Royal Delft. De voorzijde van de uitgifte toont het karakteristieke portret van Dick Bruna met het opschrift ‘Dick Bruna 1927 – 2017’ en op de keerzijde vindt u het jubileumlogo van nijntje met de tekst ‘65 years of miffy’: haar internationale naam. U kunt de uitgifte uit het tegeltje halen zodat u zowel de voor- als keerzijde van dichtbij kunt bewonderen.
De feestelijke illustraties op het tegeltje zijn opgemaakt in de herkenbare Delfts blauwe kleuren van Royal Delft. Zelfs op de zijkanten van de tegel ziet u de herkenbare vlinders en bloemen van Dick Bruna. De klassieke tegel en de speelse versieringen in nijntje-stijl vormen een waardig eerbetoon aan Dick Bruna dat zeker niet mag ontbreken in de collectie van nijntje-verzamelaars!

Let op: er worden slechts 750 stuks van deze internationaal geliefde jubileumuitgifte gemaakt, bestel daarom tijdig!
 
Specificaties Royal Delft tegel
Afmeting 130 x 130 mm
Gewicht 220 g
Materiaal Royal Delft aardewerk
Oplage 750 stuks
Ontwerp Hoge kwaliteit transfer

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2020
Meer informatie
Artikelnummer 0108703
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 1 ounce (31,1 g)
Diameter 38,7 mm
Rand Glad
Kwaliteit Proof
Oplage 750