Aanleg muntenroute door de Gentse kuip is begonnen

18 april 2011

Uit het nieuws:

Op donderdag 14 april 2011 werd het startpunt, of een van de ankerpunten, van de muntenroute door de Kuip van Gent aangelegd.

De muntenroute zal op termijn duizend bronzen munten lang zijn en de Grasbrug (Leie) met de Braam- of Brabantpoort aan het François Laurentplein (Schelde) verbinden. Elke bronzen munt heeft een andere beeltenis die een stukje van de lokale geschiedenis van Gent verteld.

Het doel van deze bijzondere route is het visualiseren van de middeleeuwse handelsweg van Brugge naar Köln, die Gent doorkruiste. Die handelsas was zeer belangrijk voor de economie van Noordwest-Europa en die van de textielstad Gent in het bijzonder.

De munten in de historische route hebben een diameter van 9 cm en hebben elk een verschillende tekening die in het brons wordt gegraveerd en voorzien wordt van een zwarte patinelaag. Elke tekening is gebaseerd op een historisch bronbeeld, bijvoorbeeld een oude foto, tekening, schilderij, tekst of object. De meeste beelden of objecten worden bewaard in Gentse erfgoedinstellingen, zoals musea, archieven of archeologische depots.
De munten worden gegroepeerd in clusters. Elke cluster telt een variabel aantal munten, gemiddeld een dertiental, en vertelt als het ware een ‘beeldverhaal’ over een belangrijk thema of gebouw voor de geschiedenis van die plek.

De aanleg van de muntenroute zal nog enige tijd in beslag nemen. Verwacht wordt dat de route in de zomer van 2012 klaar zal zijn. 

Bron: www.gent.be


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close