Arbeiders vinden goudschat van 700.000 euro in champagnehuis

15 februari 2012

Uit het nieuws:

Bij renovatiewerken in een gebouw van de champagnegroep Lanson in het Franse Riceys hebben arbeiders gouden muntstukken gevonden voor een totale waarde van ongeveer 700.000 euro. Wellicht hebben de gelukkige vinders recht op de helft van het bedrag.

Werknemers van het champagnehuis Alexandre Bonnet, dat deel uitmaakt van de groep Lanson, keken niet weinig verbaasd toen bij werken plots kleine zakken uit het plafond naar beneden vielen.

De verbazing werd nog groter toen bleek dat in de zakken telkens 50 goudstukken van 20 dollar zaten. In totaal ging het om 497 goudstukken, goed voor 17 kilo goud met een geschatte waarde van 700.000 euro.

De munstukken zijn geslagen tussen 1851 en 1928. Volgens Philippe Baijot, PDG van het champagnehuis Alexandre Bonnet zat het goud wellicht sinds de jaren dertig in het plafond verborgen.

'Het goud is afkomstig van de export naar Amerika tijdens de drooglegging. Toen werd betaald met cash geld aangezien de invoer van wijn en andere alcoholische dranken in Amerika eigenlijk verboden was.'

De goudschat ligt al in een bankkluis. Maar het goede nieuws voor de werknemers is dat ze wellicht recht hebben op de helft van het goud, goed voor 350.000 euro.

De andere helft is voor de eigenaar van het gebouw, het champagnehuis Alexandre Bonnet.

En het champagnehuis heeft meteen een naam voor zijn nieuwe speciale cuvée: Trésor Caché.

Bron: standaard.be


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close