Australië presenteert grootste gouden munt

27 oktober 2011

Uit het nieuws:

In Australië is de grootste gouden munt ter wereld gepresenteerd. Het object is 80 centimeter in doorsnee en 12 centimeter dik. Er is 1000 kilo goud voor gebruikt met een zuiverheidspercentage van 99,9 procent.

De munt werd geslagen ter ere van het bezoek van koningin Elizabeth aan Australië. Op de voorkant staat haar portret, op de achterkant een kangoeroe. Er is zo'n anderhalf jaar aan gewerkt.

Officieel betaalmiddel
De munt is een officieel betaalmiddel en nominaal een miljoen Australische dollars waard, zo'n 700.000 euro. De waarde van het goud is echter een veelvoud van dat: ruim 37 miljoen euro.

De munt is vijf keer groter dan het exemplaar dat tot nu toe het record hield, waar Elizabeth overigens ook op afgebeeld stond. Dat record stond op naam van de Koninklijke Munt Canada.

"We hebben de munt zo groot gemaakt, omdat we willen dat dit nog lange tijd de grootste blijft", aldus de baas van de Munt in Perth.

De munt zal in het gebouw van de Munt worden tentoongesteld.

Bron: www.nos.nl


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close