Beatrix en Willem-Alexander de ruimte in

01 mei 2013

Uit het nieuws:

In China is een herdenkingsmunt met Beatrix en Willem-Alexander de ruimte in geschoten. Om 06.13 uur Nederlandse tijd werd de Long March 2d-raket met de munt aan boord gelanceerd.

De lancering was een initiatief van het Nederlandse bedrijf ISISpace, dat met de raket enkele nano-satellieten lanceerde. Die kleine satellieten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor telecommunicatie. De munt is op een container gemonteerd waarmee de satellieten de ruimte in gingen.

Geen ruimtepuin
"De lancering is heel dichtbij de troonswisseling", aldus Abe Bonnema van ISISpace. "Dat bracht ons op het idee daar iets speciaals mee te doen."

De munt met de beeltenis van Beatrix en Willem-Alexander zal een aantal jaren in een baan om de aarde blijven vliegen. Daarna verbrandt de munt in de dampkring. Bonnema: "We willen niet dat de munt als ruimtepuin eindigt in een baan rond de aarde."

Bron: nos.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close