Bossenproject op Borneo

25 augustus 2011

De bossen van Borneo worden ernstig bedreigd door intensieve houtkap en de aanleg van plantages voor rubber, palmolie en snelgroeiende bomen voor pulp en papier. Sinds 1996 neemt de ontbossing jaarlijks gemiddeld met twee miljoen hectare toe. Dat is een gebied zo groot als de helft van Nederland. Dit dreigt door de groeiende bevolking en de behoeften van de internationale markt alleen maar meer te worden. Door een gebrek aan alternatieven is illegale houtkap voor veel gemeenschappen een belangrijke bron van inkomsten. Helaas heeft dit gezorgd voor een toename in illegale kap en handel in wilde dieren. De grote biodiversiteit op Borneo is er ernstig door onder druk komen te staan. Ook de Orang-oetans die daar leven worden ernstig bedreigd hierdoor.

Het WNF zorgt ervoor dat er meer tropisch bos FSC-gecertificeerd wordt om de leefgebieden van de orang-oetan te kunnen vergroten.
Momenteel beslaat het oppervlak FSC-bos in het Indonesische en Maleisische deel van Borneo 545.000 hectare. WNF wil bereiken dat in 2013 het dubbele daarvan, dus 1 miljoen hectare regenwoud FSC-gecertificeerd is. Meer FSC-bos is gunstig voor de Orang-oetan. Doordat in bossen waar volgens FSC-normen gekapt wordt meer licht doordringt en vruchtbomen bespaard worden, zijn de overlevingskansen van deze bedreigde mensapen groter.

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds heeft de Koninklijke Nederlandse Munt de ‘Munt met een Missie’ ontwikkeld. Met de aankoop van deze WNF munt steunt u direct het Wereld Natuur Fonds; een deel van deze opbrengst gaat naar het bossenproject op Borneo! Op de actieverpakking van de WNF munt vindt u een actiecode. Met deze actiecode maakt u kans op vrijkaarten voor het theaterconcert van Ellen ten Damme.

Zie hieronder het filmpje over het Bossenproject op Borneo.

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close