Burgemeester van Utrecht verricht ceremoniële Eerste Slag Verjaardagstientje

24 april 2017

Vandaag vond bij de Koninklijke Nederlandse Munt de Eerste Slag van het Verjaardagstientje plaats. De munt werd geslagen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander. De ceremoniële slag werd verricht door de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen onder toeziend oog van Ted Peters, Algemeen Directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt. Verder woonden het ontwerpersduo Persijn Broersen & Margit Lukács, verantwoordelijk voor het ontwerp van de munt, de ceremonie bij. Daarnaast was tijdens de ceremonie royaltydeskundige Marc van der Linden aanwezig voor een voordracht over Koning Willem-Alexander.

Op de munt staat het thema ‘aanmoedigen, samenbinden en vertegenwoordigen’. Dit is het motto waarmee Koning Willem-Alexander zijn koningschap inluidde. De drie waarden lopen als een rode draad door zijn leven en zijn duidelijk op de munt verwerkt. En al is de Koning niet meer officieel werkzaam als adviseur op het gebied van waterbeheer, “het is zo’n deel van mijn leven geworden, dat zal ik zeker niet meer los kunnen laten”, zoals hij zei tijdens zijn afscheidstoespraak van de VN-adviesraad voor water en sanitatie. Vanwege zijn diepgaande interesse in water en waterbeheer plaatste het ontwerpersduo op de munt een zeemansknoop van linten als symbool van verbinding. De linten op de munt zijn geïnspireerd op de reliëfs in het Paleis op de Dam. Op de voorzijde van de munt staat het portret van Koning Willem-Alexander.
< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close