Cash maakt je bewust

08 april 2011

Wanneer het financieel even tegen zit is het gebruik van contant geld een handig hulpmiddel. Op deze manier zie je wat er nog in je portemonnee zit en kun je makkelijk je uitgaven onder controle houden. Met bankpassen en elektronisch betalen gaat dit nu eenmaal een stukje moeilijker.

De Koninklijke Nederlandse Munt vindt het belangrijk dat kinderen al op een jonge leeftijd kennis maken met geld, en dan natuurlijk in het bijzonder met munten. Om te kijken hoe dit op een goede manier zou kunnen, heeft Koninklijke Nederlandse Munt overleg gehad met de stichting Nibud. Nibud legt zich toe op het verhogen van de zelfredzaamheid van de consument op het gebied van de huishoudfinanciën. Dus met andere woorden: hoe kunnen consumenten bewust worden gemaakt van de waarde van geld en hoe kan hiermee goed worden omgegaan.

Nibud heeft diverse publicaties voor de consument waarin handige tips worden gegeven over het beheersbaar maken van je uitgavenpatroon. Ook hebben zij diverse lesprogramma’s ontwikkeld voor zowel de basisscholen als het middelbaar en voortgezet onderwijs (zie www.nibud.nl).

Nibud en de Koninklijke Nederlandse Munt onderzoeken nu op welke wijze de Koninklijke Nederlandse Munt bijdrage kan leveren aan lesprogramma’s en ondersteunend materiaal.


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close