Ceremoniële Eerste Slag van het 'de Nederlandsche Bank' Vijfje

27 maart 2014

Onder toeziend oog van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes en Muntmeester Maarten Brouwer verrichtte Klaas Knot – president van de Nederlandsche Bank – vandaag de Eerste Slag van de nieuwe herdenkingsmunt: het ‘de Nederlandsche Bank’ Vijfje. De ceremonie vond plaats bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. De uitgifte van deze speciale herdenkingsmunt is een onderdeel van de feestelijkheden rondom het 200-jarig bestaan van de Nederlandsche Bank. Bekijk vanmiddag op deze pagina de foto's en video's van de ceremonie.

Muntmeester Maarten Brouwer: “Het ‘de Nederlandsche Bank’ Vijfje is een grafisch kunststuk en een uitdaging voor ons als munthuis. Met onze innovatieve technologie is het gelukt om de minutieuze letters, het lijnenspel en de golflijnen op de munt te realiseren. We zijn trots op het resultaat, dat een prachtige reflectie naar ons geldverleden is en het 200-jarig jubileum van de Nederlandsche Bank belicht.”

President DNB Klaas Knot: “Dit is de eerste munt ooit die aan de Nederlandsche Bank is gewijd. Ik prijs mij dan ook gelukkig dat het ministerie van Financiën ons 200-jarig bestaan dit jaar als een uitgelezen gelegenheid heeft gezien om daar een speciale munt voor te laten ontwerpen en slaan. En wat is een mooier tastbaar aandenken dan een munt voor een instelling als de onze: een instelling die toeziet op een veilig en betrouwbaar betalingsverkeer. Het is voor mij dan ook een grote eer om deze eerste munt ter viering van 200 jaar DNB in ontvangst te mogen nemen.”

De Eerste Dag-uitgifte is vandaag van 12.00-00.00 uur te bestellen op www.knm.nl. Bekijk hier de overige beschikbare uitgiften >


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close