De Koninklijke Nederlandse Munt in het nieuws

06 april 2016

In verschillende media is recent een bericht verschenen over de Koninklijke Nederlandse Munt, waarover wij u graag verder willen informeren. De Staatssecretaris van Financiën is bezig met een strategische heroverweging van staatsdeelneming de Koninklijke Nederlandse Munt. De heroriëntatie is uiteraard van groot belang voor de toekomst van ons bedrijf. Hiervoor zijn meerdere scenario’s mogelijk, de definitieve keuze wordt binnenkort door het Kabinet gemaakt. Uit het nieuws van gisteren trekt de Koninklijke Nederlandse Munt op dit moment de conclusie dat de focus blijkbaar ligt op de vormgeving van het aandeelhouderschap.

Herstructurering
De directie en medewerkers van KNM zijn momenteel druk met de uitvoering van ons eigen herstructureringsplan. Hierdoor is het kostenniveau fors verlaagd en een goede uitgangspositie voor de toekomst gerealiseerd. De resultaten van de in gang gezette herstructurering lopen op koers en we bewegen op dit moment rond de nullijn. Daarmee laten we twee zware jaren achter ons. Recentelijk zijn een aantal nieuwe productiecontracten afgesloten.

Langlopende contracten
De productie van (euro)munten voor het betaalverkeer is specialistisch en verantwoordelijk werk. De contracten met overheden en centrale banken zijn vaak voor een groot aantal jaren. En ook verzamelaars van munten en penningen sluiten meestal een abonnement af om zeker te zijn van levering voor de completering van hun verzameling.

De berichtgeving heeft dan ook geen gevolgen voor uw abonnementen, collecties en bestellingen bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

Directie en medewerkers van KNM zien op basis van de recent behaalde resultaten en alle in gang gezette verbeteringen de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Bewijs daarvan is de start van de verkoop van de Oranjeset 2016. Morgen vanaf 9 uur is de Oranjeset verkrijgbaar op www.knm.nl en bij de deelnemende PostNL postkantoren en Primera.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close