De Nationale Collectie is de basis voor uw verzameling!

16 januari 2013

Kent u de Nationale Collectie al? De uitgiften in de Nationale Collectie vormen de basis van alle verzameluitgiften die de Koninklijke Nederlandse Munt jaarlijks uitgeeft.


*Indien het ministerie van Financiën besluit een herdenkingsmunt uit te geven, dan wordt deze opgenomen in de Nationale Collectie.

Het thema van de Nationale Collectie
Het overkoepelende thema voor de Nationale Collectie 2012-2016 is Nederlands Wereld Erfgoed. Nederland is op vele gebieden groter dan de oppervlakte doet vermoeden. Tot en met 2016 komen de volgende categorieën aan bod:


Thema Proofset & BU-set van 2013
Het Rijksmonument dat de Proofset en BU-set 2013 siert heeft u mogen kiezen. Via Facebook en op onze website kon er gestemd worden op één van de vijf geselecteerde Rijksmonumenten. Het winnende monument is het Koninklijk Paleis Amsterdam geworden. Het paleis werd in de 17e eeuw gebouwd en deed dienst als stadhuis, maar al bijna twee eeuwen is het gebouw in gebruik door de Koninklijke familie. Meer informatie vindt u in de verpakking van de BU-set en in het certificaat van de Proofset.


Nederlandse herdenkingsmunten
Het overkoepelende thema van de Nationale Collectie wordt niet doorgevoerd in de Nederlandse herdenkingsmunten, die ook behoren tot de Nationale Collectie. De reden hiervoor is dat de thema’s van de herdenkingsmunten worden bepaald door het ministerie van Financiën. Wel hebben zij gemeen dat elk thema een belangrijk punt van de Nederlandse maatschappij kenmerkt. Dit kan zijn een persoon, maar ook een gebeurtenis of een instelling. Daarom zijn deze uitgiften een belangrijk onderdeel van de Nationale Collectie.

Het Nationale Collectie logo
Hoewel niet alle producten binnen de Nationale Collectie hetzelfde thema hebben, zijn zij wel allen herkenbaar door middel van een speciaal logo, het Nationale Collectie logo. Dit logo is opgebouwd uit de contouren van het prachtig Muntgebouw waarin de Koninklijke Nederlandse Munt al meer dan 100 jaar huist.< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close