De hoogtepunten van 2012

21 december 2012

We naderen het einde van het jaar 2012! Een goed moment om terug te blikken op dit jaar. 

Januari
Het jaar begon met het introduceren van een nieuw logo voor de Koninklijke Nederlandse Munt!

Februari
De viering van het 10-jarig bestaan van de euro. Dit werd gedaan met een speciale Nederlandse 2 euro. Daarnaast hebben we een speciale BU-set uitgegeven met het thema ondernemerschap in Nederland 'Heineken'. De set was erg populair en was dan ook snel uitverkocht.

Maart
Eerste officiële Nederlandse 5 en 10 euro herdenkingsmunt 2012 het Tulpen Vijfje ter ere van 400 jaar diplomatieke betrekkingen Nederland-Turkije. Tijdens de Eerste Slag was er een misslag. dit kwam ook op televisie.  

April
Deze maand werd de Proofset 2012 en de tiende jaargang van de BeNeLuxset 2012 uitgegeven.

Mei
Het Oranje Geluksdubbeltje werd uitgegeven. De allereerste oranje 10 eurocent. Deze uitgifte was één groot succes!

Juni
De Dag van de Munt in juni was wederom erg geslaagd. Alle speciale uitgiften zijn die dag uitverkocht, waaronder het Muntrolpakket 2012.

Juli
hebben we de Aruba 10 florin 'Shoco' 2012 aan u gepresenteerd. Dit is de eerste munt wereldwijd met Augmented Reality.

Augustus
Deze maand stond Muntmeester Maarten Brouwer in de Donald Duck!

September
Een hele drukke maand! 1 september vierden we samen met onze fans het 1-jarig bestaan van onze facebook pagina. Deze maand werd de tweede Nederlandse 5 euro herdenkingsmunt uitgegeven, het Beeldhouwkunst Vijfje! Deze herdenkingsmunt is geslagen ter ere van Nederland en de Beeldhouwkunst. Daarnaast is deze maand de Themaset 2012 uitgegeven ter ere van het 10-jarig huwelijk van Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima. 

Oktober
We zijn gestart met Twitter. Als u ons volgt op Twitter wordt u automatisch op de hoogte gehouden van het laatste nieuws omtrent producten, acties en andere activiteiten van de Koninklijke Nederlandse Munt. En we hebben een bijzondere collectie gepresenteerd de Zilveren Kinderzegels in Kleur!


November
De derde en laatste officiële 5 euro herdenkingsmunt is deze maand uitgegeven, het Grachtengordel Vijfje! Deze munt wordt uitgegeven deze munt wordt uitgegeven ter ere van het Nederlands Wereldefgoed, de Amsterdamse Grachtengordel. Op 30 november overhandigde Muntmeester Maarten Brouwer in Den Haag de officiele aankondigingspenning '200 jaar Koninkrijk' aan de Burgemeester. 2013 staat in het teken van de viering 200 jaar Koninkrijk!

December
Er is bekend gemaakt door Krause Publications dat het 100 jaar Muntgebouw Vijfje de wereldwijd prestigeuze award 'Coin of the Year' heeft gewonnen. Hier zijn wij uiteraard erg trots op!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close