Definitieve oplages Gouden Dukaten 2016

03 augustus 2016

De definitieve oplages van de Gouden Dukaten 2016 zijn vastgesteld op 1.045 Enkele Gouden Dukaten en 845 Dubbele Gouden Dukaten. De oplages zijn bepaald naar aanleiding van het aantal voorinschrijvingen: de gehele maand juli 2016 konden de dukaten los worden besteld en op 31 juli sloot de mogelijkheid om in te schrijven op een abonnement op deze uitgiften. De Gouden Dukaten 2016 zijn zodoende uitverkocht. In de tweede helft van september worden ze geproduceerd en uitgeleverd.

De rijke traditie van de Nederlandse Gouden Dukaten voert terug tot 1586. Door de eeuwen heen heeft de Gouden Dukaat een bijzondere status verworven als handelsmunt. Lange tijd speelde de munt een voorname rol in het internationale handelsverkeer. De Gouden Dukaat is dan ook iconisch voor de Nederlandse handelsgeest.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close