Duitsland eert Knut met speciale munt

09 maart 2012

Uit het nieuws:

BERLIJN - Duitsland geeft een speciale munt uit ter nagedachtenis aan de beroemde ijsbeer Knut. De mascotte van de dierentuin van Berlijn overleed een jaar geleden.

Eerder werd er al een Knutpostzegel uitgegeven. Het ijsbeertje werd in 2006 wereldberoemd, en Duitsland sloot hem in zijn hart, toen hij na zijn geboorte door zijn moeder werd verstoten.

Dierenverzorger Thomas Dörflein bracht hem groot met de fles. 11 miljoen mensen kwamen naar Knut kijken in de Berliner Zoo. De speciale munt wordt op 12 maart gepresenteerd bij het ijsberenverblijf van de dierentuin van de Duitse hoofdstad, aldus de Duitse Munt donderdag.

De munt van verzilverd koper gaat 12 euro kosten. Daarvan gaat 2 euro naar een speciaal fonds voor de dierentuin. Op de munt staat het geplande Knut-monument ''Knut de dromer'' afgebeeld.

De 5 miljoen speciale Knut-postzegels waren in 2008 in no time uitverkocht.

Bron: nu.nl


 

 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close