Eerste Slag Molen Vijfje verricht door Minister Jet Bussemaker

25 september 2014

Zojuist verrichtte Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de ceremoniële Eerste Slag van de nieuwe vijf euro-herdenkingsmunt het Molen Vijfje. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat de herdenkingsmunt ter ere van een van Nederlands meest kenmerkende toeristische trekpleisters: de molens van de Kinderdijk. Traditiegetrouw wordt vandaag ook de Eerste Dag Uitgifte van de munt uitgegeven.

Bekijk hier meer foto's!

De Kinderdijkse molens
Afgelopen jaar bezochten meer dan 140.000 toeristen de Kinderdijk. Sinds 1997 behoren de negentien authentieke molens van Kinderdijk tot het Nederlands Werelderfgoed. De molens zijn zeer belangrijk voor de beeldvorming van Nederland in het buitenland.

3D-gemodelleerde molens
Muntmeester Maarten Brouwer: "Iedere molenaar aan de Kinderdijk kan zijn of haar molen herkennen op de munt. Dankzij onze geavanceerde 3D-techniek hebben we namelijk de negentien Kinderdijkse molens zeer minuscuul en exact kunnen weergeven op de munt. Door dit kenmerkende Nederlandse molenbeeld vast te leggen op een munt, kan ons Werelderfgoed voor het eerst van hand tot hand gaan. We zijn bijzonder trots op deze oer-Hollandse herdenkingsmunt en vinden het een prachtig visitekaartje van ons land".


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close