Eerste Slag van de 2 euro '10 jaar euro' 2012

13 februari 2012

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht verrichtte vandaag de ceremoniële Eerste Slag van de Europese twee-euromunt ‘10 jaar euro’. Het ministerie van Financiën introduceert deze euromunt ter herdenking van de invoering van de euro in januari 2002. In alle eurolanden wordt deze herdenkingsmunt geslagen.

Het slaan van de eerste munt gebeurde bij hoge uitzondering in het Provinciehuis in Maastricht en niet in de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Dit omdat het Verdrag van Maastricht uit 1992 de weg vrijmaakte voor de invoering van de Economische en Monetaire Unie (EMU) en de euro.

Het ministerie brengt deze munten via het normale betalingsverkeer in circulatie. Minister van Financiën Jan Kees de Jager trad samen met Theo Bovens, Commissaris van de Koningin in Limburg, op als gastheer. De Eerste Slag van de ‘10 jaar euro’-munt vond plaats onder toeziend oog van de Muntmeester Maarten Brouwer.
< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close