Eerste euromunten met Koning Willem-Alexander ceremonieel geslagen

22 januari 2014

Vandaag verrichtte Koning Willem-Alexander de ceremoniële muntslag van de nieuwe Nederlandse euromunten. De ceremonie vond plaats in de Muntzaal van de Koninklijke Nederlandse Munt, onder het toeziend oog van gastheer Frans Weekers, staatssecretaris van Financiën, en van Muntmeester Maarten Brouwer. In totaal activeerde de Koning acht muntpersen met de acht verschillende euromunteenheden die Europa kent.


“Voor de Koninklijke Nederlandse Munt begint met het aantreden van een nieuwe vorst een nieuw tijdperk. (...) De nieuwe euromunten met Koning Willem-Alexander vormen een prachtige brug naar het hedendaagse Nederland en de kunst van het munten slaan. De details en facetten die de ontwerper Erwin Olaf in het profiel van de koning heeft opgenomen, zijn moeilijk om op een klein metalen voorwerp als een munt af te beelden. Het is ons gelukt en daar zijn wij trots op. Het illustreert wat wij als modern munthuis kunnen”, aldus Muntmeester Maarten Brouwer.

Bekijk hier meer foto's van deze bijzondere dag!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close