Enorme zilverschat gevonden

23 maart 2012

Uit het nieuws:

Archeologen hebben in Groot-Brittannië een enorme zilverschat gevonden. In de stad Bath werden 30.000 zilveren munten gevonden.

Het is een van de grootste zilverschatten die ooit in het land zijn gevonden. De vondst werd al in 2008 gedaan, maar tot nu toe was de omvang ervan niet bekendgemaakt.

De Romeinse munten werden ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden voor een nieuw hotel in het stadscentrum. Bath werd in de 1ste eeuw na Christus gesticht door de Romeinen, die er - zoals de naam al aangeeft - een kuuroord vestigden.

Moeizaam onderzoek
De munten dateren uit het jaar 270 na Christus. Ze zijn in de loop der eeuwen samengesmolten tot een groot blok. Daardoor is identificatie en onderzoek van de munten een moeizaam karwei.

De schat is overgebracht naar het British Museum in Londen. Een plaatselijk museum in Bath hoopt 180.000 euro bijeen te krijgen om de schat te kopen en tentoon te stellen.

Bron: nos.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close