Estland kan volgend jaar in eurozone

12 mei 2010

Uit het nieuws:

BRUSSEL - Estland kan 1 januari de euro invoeren. De Europese Commissie heeft woensdag besloten dat het Baltische land aan de toetredingscriteria voldoet. Estland wordt het zeventiende land dat de eenheidsmunt gaat hanteren.

Om lid te kunnen worden van de eurozone, moeten EU-lidstaten hun overheidsfinanciën op orde hebben. Hun begrotingstekort mag niet meer dan 3 procent van het bruto binnenlands product bedragen. Het tekort van Estland bedroeg vorig jaar 1,7 procent.

Als gevolg van de economische crisis loopt het dit jaar naar verwachting op tot 2,5 procent. Ook wat betreft staatsschuld en inflatie scoort Estland goed.

Goedkeuren

De ministers van Financiën van de 27 EU-landen moeten het voorstel van de Europese Commissie nog goedkeuren. Dat gebeurt in juli, nadat eerst het Europees Parlement zich erover heeft gebogen. Ook de EU-regeringsleiders zullen tijdens hun top in juni over de toetreding van Estland praten.

Bron: ANP

tallinn, hoofdstad van estland


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close