Feest in het Geldmuseum

30 maart 2011

Uit het nieuws:

100 jaar Muntgebouw, 1000 jaar muntslag

In 2011 viert het muntgebouw in Utrecht waarin het museum gevestigd is, zijn 100-jarig bestaan. Reden voor groot feest in het Geldmuseum tijdens het eveneens jubilerende Museumweekend op 2 en 3 april.

Met de nieuwe tentoonstelling ‘Eeuwig geld. 100 jaar Muntgebouw, 1000 jaar muntslag’ die op 2 april in het Geldmuseum opent, viert het museum de 100ste verjaardag van het Muntgebouw. In deze tentoonstelling blikt het museum terug op die afgelopen 100 jaar en ruim 1000 jaar muntgeschiedenis in Utrecht.

Wat dat betreft heeft de stad Utrecht dan ook een rijke geschiedenis. Van de tientallen munthuizen die Nederland vroeger kende, is alleen die van Utrecht overgebleven. En daar wordt nu niet alleen het muntgeld voor heel Nederland maar ook voor veel andere landen geslagen. Door de eeuwen heen heeft het Utrechtse Muntbedrijf veel verschillende benamingen gehad. Tegenwoordig gaat het bedrijf door het leven als de Koninklijke Nederlandse Munt NV. In 1911 verhuist ‘de Munt’ naar het huidige gebouw aan de Leidseweg in Utrecht.

Reden genoeg dus voor een feestje. En niet toevallig tijdens het jubilerende Museumweekend dat dit jaar 30 jaar bestaat. Het thema van dit jaar luidt: Laat je trakteren door een museum! En dat is wat het Geldmuseum doet: trakteren!

Met feestelijke activiteiten als ‘Maud in het Goud’ en ‘Het mysterie van het Topste Topstuk’ op zaterdag 2 april en een ‘Feestelijke workshop cupcakes versieren’ in samenwerking met de Utrechtse taartenspecialisten van 'De Tafel van 18' op zondag 3 april staat het Geldmuseum wederom garant voor een spannende, leuke en leerzame dag uit voor het hele gezin.

En daarmee is het feest nog niet afgelopen. Het Geldmuseum is tijdens het Museumweekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang en volwassenen krijgen 50% korting op hun entreebewijs.

Kijk voor meer informatie op www.geldmuseum.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close