Film productie grootste gouden munt ter wereld

01 november 2011

Uit het nieuws:
De muntmakers in het Australische Perth besloten een eenmalige gouden munt te maken die alle andere munten zou overtreffen. Er ging 1000 kilo aan goud in zitten en dat allemaal 'omdat het kan'.

Het was een hels karwei om de munt van een ton goud te maken. Uiteraard moest er een speciale mal worden gemaakt en na het gieten en drogen waren de specialisten nog maanden bezig met de afwerking van het unieke project.

Hoewel de munt met geen mogelijkheid in uw portemonnee past, is het wel mogelijk om er mee te betalen. Australië heeft het als wettig betaalmiddel bestempeld en de munt een waarde van een miljoen Australische dollars meegegeven. Een koopje, want het 99,99 procent pure goud waar de munt van gemaakt is, heeft een waarde van ruim 50 miljoen Australische dollars. 


Bron: www.925.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close