Gouden munten WO II-slachtoffer gevonden

21 april 2011

Uit het nieuws:

In een tuin in Londen zijn tachtig gouden dollarmunten uit de negentiende eeuw gevonden. De munten zijn naar schatting 103.000 euro waard. 
 
De Amerikaanse munten waren eigendom van de Duits-Joodse Martin Sulzbacker, die met zijn familie in 1938 voor de nazi's naar Londen vluchtte. Hij smokkelde het geld mee in een glazen pot. Op zoek naar een veilige plek om zijn schat te bewaren begroef hij de munten in een tuin in Noord-Londen.

Na de bombardementen op Londen in 1940 waarbij de familie omkwam, werden de munten vermist. De huidige bewoners van het huis van de Sulzbackers stuitten tijdens het tuinieren op de schat. 

De munten worden teruggeven aan de nazaten van Sulzbacker. De munten zijn tot eind deze week tentoongesteld in het British Museum.
 

Bron: www.ad.nl< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close