Goudkoorts in de eurozone

06 mei 2010

Uit het nieuws:
De economische crisis in de eurozone leidt tot een ware goudkoorts. Het vertrouwen in de kwakkelende euro is de afgelopen weken tot een dieptepunt gekelderd onder beleggers. Om die reden zetten steeds meer Nederlanders hun papieren geld liever om in waardevast goud.

De medewerkers van De Ruiter BV, een bedrijf dat in goud handelt, kunnen het goud nauwelijks aanslepen. Vooral de vraag naar baar goud en munten is enorm gestegen. Een veelgevraagde munt is de Zuid-Afrikaanse Krugerrand met een waarde van bijna duizend euro per stuk. “Normaal kunnen wij dergelijke munten binnen een week na de bestelling leveren. Maar mensen die nu een bestelling plaatsen moeten wachten tot medio juni”, vertelt taxateur en inkoper Johan de Ruiter.

De vraag naar goud is wereldwijd opgelopen. Volgens De Ruiter gaat het niet langer alleen om liefhebbers die graag wat goud in huis willen halen. Er zijn wereldwijd ook miljonairs actief die grote delen van hun kapitaal omzetten in edelmetaal. Vandaar ook dat het langer duurt voordat het bedrijf Kurgerranden kan leveren. Gouden tientjes, die ongeveer 185 euro waard zijn momenteel, zijn wel snel leverbaar. Niettemin spreekt De Ruiter van een extreme situatie. “Nooit eerder in de geschiedenis van ons bedrijf was de run op goud zo groot”, aldus de taxateur.

Grote en kleine beleggers vrezen hyperinflatie van vooral de euro. Die vrees is alleen maar gegroeid nu Griekenland hard onderuit is gegaan en ook Spanje, Portugal en Ierland in zwaar weer verkeren. “Goud is in tegenstelling tot papiergeld waardevast”, zegt De Ruiter. “Je kunt er niet steeds meer van laten bijdrukken.” (bron: blog.spitsnet.nl)

Geïnteresseerd in gouden munten? Het gouden Max Havelaar Tientje is nog beperkt verkrijgbaar in onze Webwinkel.

goudkoorts


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close