Goudprijs over grens $ 1.400 per ounce

11 november 2010

Uit het nieuws:

De goudprijs is dinsdag doorgestegen naar $ 1.422,30 per ounce (31 gram) na maandag de grens van $ 1.400 te hebben geslecht.

Het was maandag voor het eerst dat een ounce goud meer dan $ 1.400 waard is. Een ounce is 31 gram. Beleggers zoeken ‘inflatieschuwe’ alternatieven op om in te investeren, nadat de Federal Reserve vorige week aankondigde de geldpers aan te zullen zetten en zorgen over de Europese schuldencrisis opnieuw oplaaien. De goudprijs is sinds de aankondiging van de Amerikaanse centrale bank om $ 600 mrd in de economie te pompen, al met 7% gestegen.

Plafond niet bereikt
Handelaren denken dat het plafond nog niet is bereikt. Zijn verwachten dat de goudprijs doorstijgt naar $ 1.475 per ounce, waarna het nog maar een kort ritje zal zijn naar $1.500.

Zilver tikte $ 28,48 per ounce aan, het hoogste niveau sinds maart 1980. Voor een ounce palladium wordt $ 728,22 afgerekend, het hoogste niveau sinds april 2001 terwijl platina met een prijs van $ 1.790 per ounce de hoogste stand sinds juli 2008 bereikte.

Ook de dollar steeg maandag ten opzichte van andere belangrijke wereldmunten.

Bron: Financieel Dagblad

goudprijs gestegen


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close