Gratis boek tijdens Week van de Klassieken

19 april 2012

Bij bestelling van Griekse of Romeinse munten ontvangt u deze week gratis het boek ‘De Griekse Mythologie in een Notendop’. Het is deze week namelijk de ‘Week van de Klassieken’ met het thema ‘Griekse en Romeinse goden en mythen’.

We hebben voor u een speciale aanbieding van een Denarius van Julia Mamaea, 222 n.Chr. voor slechts €39,95. Deze toont op de keerzijde de belangrijke godin Juno, vrouw van de Romeinse oppergod Jupiter.

Julia Mamaea was de moeder van keizer Severus Alexander. Zij had echter tijdens zijn periode als keizer feitelijk de macht in handen. In haar enorme ambitie eigende ze zich niet alleen de titel van augusta (keizerin) toe, maar ook allerlei ander titels. Uiteindelijk liet ze zich zelfs uitroepen tot Mater universi generis humani: moeder van het gehele menselijke geslacht.

De zwakheid van Severus Alexander en het feit dat hij zich liet domineren door een vrouw, was het Romeinse leger echter een doorn in het oog. In 235 n.Chr. kwam een aantal soldaten dan ook in opstand en vermoordde de keizer en zijn moeder.


Wees er snel bij, want op=op!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close