Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht Eerste Slag Rode Kruis Vijfje

16 mei 2017

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van het Nederlandse Rode Kruis slaat de Koninklijke Nederlandse Munt dit jaar een bijzondere herdenkingsmunt: het Rode Kruis Vijfje. Namens het Rode Kruis slaat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden - al sinds haar studententijd actief betrokken bij het werk van het Rode Kruis - de officiële herdenkingsmunt op 10 juni a.s. tijdens de ceremoniële Eerste Slag.

Mondiaal en onpartijdig karakter
Het Rode Kruis Vijfje – ontworpen door de Nederlandse Designer & Graphic Artist Rogier Arents (1987) – weerspiegelt het mondiale en onpartijdige karakter van het Rode Kruis. De herdenkingsmunt kiest, net als het Rode Kruis, geen zijde en heeft geen kop- of munt. Het is de allereerste munt die de Koninklijke Nederlandse Munt slaat, die aan beide zijden identiek is. Ze tonen een gekantelde globe met een sluitend patroon van kruizen, als symbool voor de eenheid van het Rode Kruis en de verenigingen wereldwijd. Het uitgelichte kruis staat voor het jubilerende Nederlandse Rode Kruis. De munt toont tevens het profiel van koning Willem-Alexander tot aan de borst; een link naar koning Willem III die in 1867 de start van het Nederlandse Rode Kruis mogelijk maakte.

Eerste Slag
Vanaf vandaag is de herdenkingsmunt alvast te bestellen op knm.nl. De ceremoniële Eerste Slag van het Rode Kruis Vijfje wordt verricht op 10 juni 2017 om 09.00 uur. Vanaf dat moment is deze herdenkingsmunt verkrijgbaar bij de deelnemende PostNL postkantoren en Primera. 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close