Heldenpenning voor Held uit het hart 2009!

11 januari 2010

Klaske Hofstee uit Driebergen is door kijkers en luisteraars van RTV Utrecht uitgeroepen tot de Held uit het hart 2009. Hofstee is getrouwd met iemand die een relatief onbekende vorm van kanker in de hersenen heeft. Ze richtte de stichting STOPhersentumoren.nl op, zamelt geld in en financiert onder meer belangrijk medisch onderzoek.

RTV Utrecht heeft het afgelopen jaar uit ruim 250 inzendingen 25 mensen geselecteerd die opmerkelijke dingen hebben gedaan, met een belangrijke impact op het leven van anderen. Presentator Margreet van Gils verraste ze met een speciaal geslagen heldenpenning. Een jury koos vervolgens negen helden waar het publiek op mocht stemmen. De Koninklijke Nederlandse Munt stelde de heldenpenningen beschikbaar voor de Helden uit het Hart van Utrecht.

De vergulde penning ging naar Klaske Hofstee. Naast de vergulde Heldenpenning heeft zij ook de Legpenning van de commissaris van de Koningin ontvangen.

Zilver was er voor Sven Hogenboom, de 13-jarige hartpatiënt die de hartafdeling van UMC Utrecht redde met een handtekeningenactie. Op de derde plaats, met een bronzen penning, eindigde Marianne Dekker. Zij sprong in het ijskoude water om een vrouw uit een aangereden auto te bevrijden.

Binnenkort gaat RTV Utrecht op zoek naar de heldendaad van 2010.
Klik hier voor meer informatie over de Helden uit het Hart.

heldenpenning voor helden uit het hart 2009 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close