Herdenkingsmunt ter ere van Johan Cruijff verschijnt in september

03 februari 2017

In het jaar dat Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale herdenkingsmunt ter nagedachtenis aan de wereldberoemde Nederlandse voetballer. De ceremoniële Eerste Slag van het Johan Cruijff Vijfje vindt plaats op woensdag 20 september tijdens de twintigste open dag van de Cruyff Foundation.
“De familie vindt het een eer dat er een herdenkingsmunt komt en dat deze op een voor Johan dierbare dag geslagen wordt, namelijk de Open Dag van zijn Foundation”. Carole Thate, namens de familie Cruijff.

Het Johan Cruijff Vijfje is onderdeel van een nieuwe serie sporticonen, waarmee de komende jaren historische Nederlandse sporticonen herdacht worden, die gezorgd hebben voor de legendarische sportherinneringen die ons land rijk is. Op dit moment zijn de onderwerpen voor toekomstige uitgiften in deze serie nog niet bekend.

De herdenkingsmunt verschijnt in verschillende kwaliteiten. Meld u aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn en neem nu een abonnement om uw uitgiften veilig te stellen! De eerste drie kwaliteiten herdenkingsmunten op het abonnementen formulier zijn van toepassing voor deze munt.

Herdenkingsmunten
In 2017 verschijnen in totaal maximaal vier officiële herdenkingsmunten. Op dit moment is van twee munten het thema bekend: Johan Cruijff en de Stelling van Amsterdam. De laatste is onderdeel van de serie Nederlands Werelderfgoed.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close