Herdenkingsmunten 2011

09 december 2011

In 2011 zijn er maar liefst vier officiële Nederlandse herdenkingsmunten uitgegeven. Dit is voor het eerst in de Nederlandse historie. Speciaal voor u hebben wij een overzicht gemaakt van deze herdenkingsmunten.

Januari 2011 – Erasmus
Voor het eerst in de geschiedenis is er een bijzondere nationale 2 euro herdenkingsmunt uitgegeven met een Nederlands thema. Voorheen zijn er alleen internationale bijzondere 2 euro’s uitgegeven. De munt met het thema ‘Erasmus’ was los zeer snel uitverkocht. Heeft u deze munt nog niet in uw verzameling? Bestel dan de BeNeLux-set, waar de munt in zit.Mei 2011 – Nederland en de Schilderkunst
De eerste Vijf euro herdenkingsmunt van 2011 heeft het thema Nederland en de Schilderkunst. Het thema van de munt roemt de Nederlandse schilderkunst die internationaal gerenommeerd is. De munt is een weergave van ‘Het gezicht op Delft’ uit het Mauritshuis. Het Gouden Tientje is uitverkocht, de oplage was 3.500 stuks.Juni 2011 – 100 jaar Muntgebouw
De 100 jaar Muntgebouw herdenkingsmunt is een speciale editie met een uniek ontwerp. 100 jaar na de opening van het gebouw door Wilhelmina, verrichte Koningin Beatrix de Eerste Slag van het Gouden Tientje in 2011. Wereldwijd is er veel aandacht voor deze munt, omdat het de eerste officiële munt is met een QR code. De munt was snel uitverkocht.

Nog nooit eerder in Nederland gebeurd: de oplage van de circulatiemunt heeft u zelf bepaald, 71.618 stuks. De verzilverde (71.618 stuks), Zilveren Proof (12.500 stuks) en Gouden Proof (3.500 stuks) munten zijn los uitverkocht bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Wilt u er toch nog een bemachtigen, bestel dan de Prestigeset. Wilt u kans maken op het allerlaatste Gouden Tientje? Word dan Fan op Facebook!September 2011 – 50 jaar Wereld Natuur Fonds
Het Wereld Natuur Fonds bestaat een halve eeuw en dat wordt gevierd met de herdenkingsmunt 50 jaar WNF. Het ontwerp toont de kleinste boom ter aarde, wat het ontwerp speciaal maakt. Deze herdenkingsmunt kent een bijzondere uitgifte; de Munt met een Missie. Door het kopen van deze munt steunt u direct het WNF en u maakt kans op kaarten voor het theaterconcert van Ellen ten Damme.Tip: tot en met 19 augustus 2012 is er in het Centraal Museum in Utrecht een speciale tentoonstelling over de totstandkoming van dit ontwerp.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close