Het kleinste muntje in onze collectie

19 juni 2012

Het kleinste muntje dat in ons bezit is, is een zilveren obool uit Thracië van circa 420 voor Christus. Op de voorzijde staat een vrouwenhoofd naar links afgebeeld en op de keerzijde staat een stierenkop van voren.


Thracië is een gebied in Zuidoost-Europa. Het gebied was vroeger van groot strategisch belang en heeft vele heersers gekend.


Een obool is een munt die vroeger in dit gebied werd gebruikt als betaalmiddel. Een drachme was in waarde gelijk aan zes obolen. Bij de oude Grieken kregen de overledenen een obool onder de tong gelegd.

Vroeger kon je het volgende kopen met obolen:
Een liter olijfolie: 2 obolen
Een kleine amfoor: 2 obolen
Presentiegeld bij een volksvergadering: 3 obolen

Vanaf oktober is deze zeldzame obool te koop via de catalogus van bijzondere historische munten (fixed price list). Bent u geïnteresseerd in deze catalogus dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze afdeling numismatiek 030 2910 419. In onze webwinkel bieden wij nog vele andere bijzondere historische munten aan.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close