Het winnende ontwerp van de nieuwe 2-euro herdenkingsmunt '10 jaar Euro'

01 juli 2011

Inwoners van de eurolanden hebben het winnende ontwerp gekozen. De 2 euro herdenkingsmunt wordt in januari 2012 uitgegeven in alle landen waar de euro is ingevoerd om het 10-jarig bestaan van de euro te herdenken.

Normaal gesproken brengt ieder land dezelfde euro uit, met een eigen nationale zijde. Echter, begin 2012 wordt door alle landen dezelfde 2-euro herdenkingsmunt uitgegeven, met dezelfde nationale zijde. Het wordt nu geschat dat er 90 miljoen munten in circulatie worden gebracht.

Bijna 35.000 mensen stemden online op een van de vijf ontwerpen. De vijf ontwerpen waren door een professionele jury gekozen. Het winnende ontwerp symboliseert de manier waarop de euro een wereldwijde speler is geworden de laatste 10 jaar, en hoe belangrijk de euro voor de mensen is geworden (de mensen in het ontwerp), de handel (het schip), industrie (de fabriek) en energie (windmolens).

Het ontwerp is gemaakt door dhr. Helmut Andexlinger, een professionele ontwerper bij de Oostenrijkse Munt. De winnende stem is dhr. Raphael Cretinon, Frankrijk.

Bron: European Commission Economic and Financial Affairs< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close