Honderd munten bij opgraving Hoorn

17 juni 2010

Uit het nieuws:

HOORN - Bij een archeologische opgraving aan de Westerdijk in Hoorn zijn honderd munten gevonden, waaronder een zilveren munt uit de zestiende eeuw.

De opgravingen werden gedaan op het terrein van de voormalige steenhouwerij van Vogelpoel, waar Intermaris Hoeksteen een appartementencomplex wil bouwen. De plek is interessant omdat hier een deel van de oorspronkelijke Westfriese omringdijk loopt. Van deze dijk werden talrijke ophogingslagen uit de periode 1400-1600 gevonden en de resten van huizen uit 1600-1900.

Uit de vondsten blijkt dat de bewoners van dit armere deel van het welvarende Hoorn uit de Gouden Eeuw, toch veel dure spullen gebruikten. Achter het Achterom was het niet zo arm als gedacht.

Bron: Noordhollands Dagblad

16de eeuwse munt hoorn


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close