Imitatie uitgifte coincard '50 jaar Koning Willem-Alexander 2017'

24 februari 2017

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft meldingen ontvangen over een imitatie uitgifte '50 jaar Koning Willem-Alexander 2017' in coincard met daarin een Nederlandse 50 eurocent 2017.

Het gaat om een onofficiële coincard uitgifte ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. Deze uitvoering lijkt op de officiële uitgifte van de Koninklijke Nederlands Munt.

De kleurbedrukking van de officiële uitgifte van de Koninklijke Nederlands Munt is uitsluitend aangebracht op de waardezijde (op de cijfers ‘50’), zoals ook op onderstaande afbeelding te zien is, in tegenstelling tot de imitatie uitgifte, waarbij ook het portret van de Koning gekleurd is.

Deze uitgifte is niet afkomstig van de Koninklijke Nederlandse Munt en valt dus ook niet onder het officiële uitgifteprogramma. De onofficiële uitgifte is geen onderdeel van de Coincard Catalogus van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Bij twijfel en om te controleren of een uitgifte daadwerkelijk is uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Munt of dat het om een imitatie of onofficiële uitgifte gaat, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close