Invoering dollar op de BES-eilanden is goed verlopen

14 januari 2011

Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES-eilanden) zijn alle rekeningen en betaalsystemen probleemloos omgezet van de Antilliaanse gulden naar de Amerikaanse dollar.

Deze operatie komt voort uit de overstap per 1 januari 2011 van de gulden op de dollar. In de maand januari zal vrijwel de gehele circulatie van biljetten en munten worden vervangen door de dollar. De afgelopen anderhalf jaar heeft de Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank op de BES-eilanden, de introductie van de US dollar als wettig betaalmiddel begeleid.

Herdenkingsdollar
Om de invoering van de dollar op de drie eilanden te vieren is een speciale herdenkingsdollar geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Hoewel geen wettig betaalmiddel accepteren de banken op drie eilanden
deze BES-dollar wel en kan er in de winkels ook mee worden betaald. De uitgifte is afgestemd met US-Mint in de Verenigde Staten. Op de penning staan de drie bergen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba - de
Brandaris, the Quill en de Mount-Scenery – afgebeeld en drie vogels: de flamingo, de pelikaan en de keerkringvogel.

Bron: De Nederlandsche Bank

Deze uitgifte zal binnenkort te bestellen zijn in onze webwinkel.

herdenkingsdollar bonaire, sint-eustatius, saba


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close