Jaaroverzicht 2011

26 december 2011

2011 was een bijzonder jaar voor de Koninklijke Nederlandse Munt. Mede omdat ons prachtige Muntgebouw dit jaar 100 jaar bestond! Maar ook de Eerste Slag van het Muntgebouw Vijfje, verricht door Hare Majesteit Koningin Beatrix was voor ons een hoogtepunt. En de bijzondere Koopmansset die we dit jaar hebben uitgegeven. We nemen u graag nog even mee…

Januari
De 2 euro Erasmus deed ons allen verrassen. Het was een geliefde munt onder zowel verzamelaars als niet-verzamelaars.
In 2011 is Estland ook toegetreden tot de Eurolanden. In januari kwam de eerste UNC euromunten set 2011 Estland uit.

Februari
Op vrijdag 4 en zaterdag 5 februari vond er in Den Haag de Holland Coin Fair plaats. Tijdens de beurs werd de 2 euro Erasmus in Proof kwaliteit verkocht.

Maart
In 2011 vierde Aruba het in 1986 verkregen Status Aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit werd gevierd met de 5 en 10 Florin herdenkingsmunt ‘Status Aparte’ 2011.

April
Wereldwijde belangstelling voor de Royal Wedding van prins William en zijn Kate. Speciaal ter ere van dit sprookjesachtige huwelijk sloeg de Royal Mint een herdenkingsmunt.
Deze maand kwam ook de Koopmansset uit, zorgvuldig samengesteld door onze afdeling numismatiek. Deze historische set bevat een Gouden Dukaat, een 2 stuiver en een replica 6 stuiver.

Mei
Op 30 mei vond de Eerste Slag van het Schilderkunst Vijfje plaats. Deze werd verricht door kunstenares Ans Markus, in het bijzijn van gastheer minister Jan Kees de Jager.
In mei hebben we de start gemaakt met het eerste filmpje uit een reeks van zeven: speciaal over het proces naar de nieuwe herdenkingsmunt ‘100 Jaar Muntgebouw’. Voor het eerst een exclusief kijkje in de keuken van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Juni
De Dag van de Munt! Dit jaar gehouden op zaterdag 18 juni en wederom weer een gezellig evenement. Fantastisch om onze verzamelaars en belangstellenden te kunnen verwelkomen in ons Muntgebouw.
De tweede feestelijke gebeurtenis deze maand; op 22 juni verrichte Koningin Beatrix de Eerste Slag van de herdenkingsmunt 100 jaar Muntgebouw Gouden Tientje. Zij trad hiermee in de voetsporen van haar grootmoeder, Koningin Wilhelmina. Zij verrichte honderd jaar geleden de Eerste Slag van een Gouden Tientje ter ere van de toenmalige opening van het Muntgebouw

Juli
Op 11 juli is de oplage van de herdenkingsmunt ‘100 Jaar Muntgebouw’ door u bepaald! De uiteindelijke oplage in circulatiekwaliteit is geworden: 71.618 stuks. Dat een oplage in Nederland door de verzamelaar is bepaald, was nog nooit eerder gebeurd.
Ook is deze maand de collectie Hollandse Historie gelanceerd. Een collectie bestaande uit vijf deelcollecties: Heldhaftig Holland, Naar Hollands Ontwerp, Helden Van Toen, Hollandse Handelsgeest en Vernieuwend Holland. De collectie is gebaseerd op de Canon van Nederland.

Augustus
De Munt met een Missie werd geïntroduceerd; de herdenkingsmunt ’50 Jaar WNF’ in UNC kwaliteit in actieverpakking. Bij bestelling van deze munt steunt u direct het WNF en maakt u tevens kans op concertkaarten van Ellen ten Damme.
In samenwerking met Koninklijke PostNL introduceerden wij de Zilveren Wilhelmina Zegels in 3D. De allereerste puur zilveren zegels van Wilhelmina in 3D!

September
Op 12 september werd de Eerste Slag van het 50 Jaar WNF Vijfje verricht door Humberto Tan en Ellen ten Damme. Een bijzondere munt, de kleinste boom op aarde.
Facebook werd deze maand geïntroduceerd en al snel hadden we al 400 fans. Inmiddels zitten we bijna op de 1000. Wij zien dit als een waardevol platform speciaal voor al onze verzamelaars. Benieuwd naar de Fanpage? Klik dan hier! 

Oktober
In oktober presenteerden wij de allereerste officiële herdenkingsmunt van het Koninkrijk der Nederlanden met kleur. De Aruba 5 Florin ‘Koninklijk Bezoek’ 2011 werd geslagen ter ere van het officiële bezoek van onze Koninklijke familie aan het Caribisch gebied op 28 oktober tot 6 november.

November
In de week van 7 t/m 11 november vond de Week van het Geld plaats. Op donderdag 10 november bezocht Prinses Máxima het Muntgebouw om de Eerste Slag te verrichten van de Week van het Geld munt. Een eer voor ons en een feest voor de klas met het winnende ontwerp!

December
Deze maand kwamen wij met een bijzondere jubileumactie; bij bestelling van minimaal €35,- ontving men een exclusieve jubileumpenning. Ook op Facebook was er een unieke actie: onder al onze fans verlootten wij het allerlaatste Gouden Muntgebouw Tientje.

Graag sluiten wij het jaar feestelijk met u af en we kijken uit naar een nieuw jaar vol prachtige uitgiften en feestelijke gebeurtenissen.
 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close