Jaarpenning uitgereikt aan Burgemeester en Wethouder Enkhuizen

25 maart 2011

Uit het nieuws:

Jaarpenning uitgereikt aan Burgemeester en Wethouder Enkhuizen
De burgemeester en wethouder van Enkhuizen hebben een zilveren Jaarpenning gekregen van de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Geldmuseum. Deze zilveren Jaarpenning is geslagen bij ’s Rijks Munt in Utrecht. Het West-Friese munthuis staat op deze penning afgebeeld. De penning wordt jaarlijks uitgereikt aan alle Vrienden van de Stichting. De twee munthuizen Amsterdam en Utrecht gingen het West-Friese munthuis al voor.

Munthuis van West-Friesland
De Westfriese Munt is een bijzonder munthuis. West-Friesland bezat officieel niet het recht om munten te laten slaan. Het muntenhuis heeft zich dit recht toegeëigend in de beginfase van de Tachtigjarige Oorlog, toen de streek geïsoleerd raakte van de rest van Nederland. De muntproductie vond plaats in de steden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. Vanuit deze drie havensteden was het handelstad Amsterdam goed bereikbaar. In 1796 werd de West-Friese Munt officieel tot tweede munthuis van Holland verklaard, maar dit was van korte duur. Na 1809 zijn er in West-Friesland geen munten meer geslagen.

Bent u geïnteresseerd in de munten die geslagen zijn in de periode 1586-1796 in het munthuis van West-Friesland? Kijk dan op onze webshop bij de munten van West-Friesland.

Bron: webregio.nl


 


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close