Klussers vinden gouden munten onder kelder

10 juli 2011

Uit het nieuws:
Tijdens werkzaamheden aan de riolering ontdekten ze een pot met daarin 34 gouden munten uit de periode van 1595 tot en met de Franse Revolutie, die begon in de zomer van 1789.

Het stel vermoedde volgens media in Frankrijk dat de verzameling munten veel geld waard was, en besloot een koper te zoeken. Ze vonden iemand die hen 1800 euro bood, maar dat leek hen te weinig.

Terecht, zo bleek toen een expert de munten taxeerde op een waarde van 100.000 euro. De duurste munt dateert uit 1640 en is nu 6500 euro waard.

Het is nog onduidelijk wie de munten heeft verstopt onder de kelder. Het staat wel vast dat het een rijke persoon is geweest. De pot met de gouden muntstukken lag op een diepte van een halve meter.

Bron: www.nu.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close