Koning Willem-Alexander slaat eerste 2 euro Koningsdubbelportret

21 mei 2014

Vandaag verrichtte Koning Willem-Alexander de ceremoniële muntslag van de nieuwe Nederlandse 2 euro Koningsdubbelportret bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Dat deed hij in aanwezigheid van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes en Muntmeester Maarten Brouwer. Na de 2 euro Dubbelportret 2013 met het portret van toenmalig Koningin Beatrix op de voorgrond en de reguliere euromunten met Koning Willem-Alexander, die begin 2014 in productie gingen, is deze nieuwe munt het sluitstuk in de bijzondere munttrilogie rondom de troonswisseling.


Muntmeester Maarten Brouwer: “Vanaf 1980 zijn in een periode van 33 jaar veel verschillende portretten van Koningin Beatrix verschenen op munten in zowel het gulden- als het eurotijdperk. Met de uitgifte van dit Koningsdubbelportret wordt afscheid genomen van Hare Majesteit op de euromunt”.

Kijkrichting
Er bestaat een eeuwenoud gebruik dat voorkomt dat vorsten elkaar in de nek kijken. Op de euromunten ten tijde van Koningin Beatrix keek Beatrix altijd naar links. Op deze munt is de kijkrichting van Koning Willem-Alexander naar rechts, zodat de vorsten elkaar aankijken als de munten naast elkaar liggen.


De nieuwe 2 euromunten met het Koningsdubbelportret worden vanaf 22 mei 2014 in het betaalverkeer gebracht. De 2 euro Koningsdubbelportret met mini-magazine en in BU-kwaliteit in coincard zijn nog beschikbaar in de webwinkel!


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close