Koning Willem-Alexander verricht ceremoniële Eerste Slag Koningsdubbelportret

01 mei 2014

De Koninklijke Nederlandse Munt is verheugd te kunnen melden dat op woensdagmiddag 21 mei Koning Willem-Alexander de ceremoniële Eerste Slag van de 2 euro Koningsdubbelportret verricht. De ceremonie vindt plaats bij de Koninklijke Nederlandse Munt in het bijzijn van de staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes en Muntmeester Maarten Brouwer.

Na de 2 euro Dubbelportret 2013 en de introductie van de nieuwe Nederlandse euromunten begin 2014 verschijnt in mei de 2 euro Koningsdubbelportret. Hiermee wordt afscheid genomen van de muntontwerpen met het vertrouwde portret van onze voormalige vorstin Beatrix. Samen met de 2 euro Dubbelportret 2013 en de nieuwe euromunten completeert de 2 euro Koningsdubbelportret een bijzondere munttrilogie rondom de troonswisseling.

De ceremoniële Muntslag van de nieuwe Nederlandse euromunten in januari 2014


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close