Koninklijke Nederlandse Munt drie keer genomineerd voor Coin of the Year 2013

17 oktober 2012

Krause Publications, een toonaangevende producent van boeken, tijdschriften, evenementen en online producten over munten en papiergeld, heeft de genomineerden voor de Coin of the Year awards 2013 aangekondigd.

De Koninklijke Nederlandse Munt is voor drie titels genomineerd:
1. Best Contemporary Event: 50 jaar WNF Vijfje 2011 Zilver Proof
2. Best Silver Coin: Schilderkunst Vijfje 2011 Zilver Proof
3. Most Innovative Coinage: 100 jaar Muntgebouw Vijfje 2011 Zilver Proof

Elk jaar eren de awards de beste munten in design ter wereld. De awards zullen worden uitgereikt tijdens de World Money Fair in het eerste weekend van februari 2013 in Berlijn.

De genomineerde munten voor dit jaar werden uitgebracht in 2011 en vertegenwoordigen de hoogste prestatie in thema, design en marketing van munthuizen en centrale banken van de wereld.

Een panel van juryleden, waaronder auteurs, redacteurs en muntverzamelaars, evenals de leden van the American Numismatic Association en Citizens Coinage Advisory Committee, ontmoette elkaar op 12 oktober om een selectie van genomineerden te maken uit honderden inzendingen vanuit de hele wereld.

Deze genomineerden worden nu beoordeeld door een wereldwijd panel van munthuis- en museumambtenaren, journalisten en individuele deskundigen, om te beslissen wie de winnaar is in elke afzonderlijke categorie en ten slotte ook de definitieve munt van het jaar.

Bron:
numismaster.com

De jury bekijkt de Nederlandse herdenkingsmunt "100 jaar Muntgebouw" 2011.


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close