Maandag 13 februari de Eerste Slag van de 2 euro ’10 jaar euro’ 2012

07 februari 2012

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht verricht op maandag 13 februari 2012 de ceremoniële Eerste Slag van de herdenkingsmunt ‘10 jaar euro’. Het slaan van de eerste munt gebeurt in het Provinciehuis in Maastricht en niet bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Dit omdat het Verdrag van Maastricht uit 1992 de weg vrijmaakte voor de invoering van de Economische en Monetaire Unie (EMU) en de euro. Minister van Financiën Jan Kees de Jager treedt samen met Theo Bovens, Commissaris van de Koningin in Limburg, op als gastheer. De eerste slag van de 2 euro ‘10 jaar euro’ vindt plaats onder het toeziend oog van de Muntmeester Maarten Brouwer.

De speciale munt herdenkt dat alle toenmalige lidstaten van de eurozone in 2002 hun nationale munt verruilden voor de euro. De ’10 jaar euro’-munt heeft een gemeenschappelijk ontwerp op de nationale zijde, met daar boven de vermelding van het betreffende land. Het is de vierde Nederlandse twee-euro herdenkingsmunt. Eerder verschenen er speciale euromunten in 2007 (Verdrag van Rome), 2009 (tien jaar EMU) en in 2011 (Erasmus). De herdenkingsmunt ‘10 jaar euro’ zal dit jaar in elke lidstaat worden uitgegeven. De munt, met een oplage van 3,5 miljoen stuks, is een wettig betaalmiddel in de gehele eurozone.

De 2 euromunt ’10 jaar euro’ 2012 in BU-kwaliteit en in Proof kwaliteit zijn verkrijbaar op de Holland Coin Fair in Den Haag op 10 en 11 februari. De 2 euromunt is inmiddels los uitverkocht in onze webwinkel. De munt is in onze webwinkel nog wel te verkrijgen in de BU-set Nederland, de Proofset Nederland, de BeNeLuxset en de 2-euro collectie.< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close