Marine kwam precies een euro te kort voor nieuwbouw

05 oktober 2011

Uit het nieuws:

DEN HELDER - Bijna was het niet doorgegaan, de eerste paal die vice-admiraal Matthieu Borsboom maandagmiddag slaat op de Nieuwe Haven. De
marine kwam precies één euro te kort voor de nieuwbouw van de Belgisch-Nederlands Operationele School.

Dit was er aan de hand: volgens traditie legt de marine bij de bouw van zowel een schip of een gebouw een munt. Een Nederlandse munt van dit jaar, als een jaartekening. Volgens de traditie zou dit geluk brengen. Maar waar vind je een Nederlandse euro van 2011?

,,Dat valt niet mee'', aldus de Helderse muntenhandelaar Cees van der Wel. Hij kon de krijgsmacht daags voor de plichtplegingen gelukkig alsnog aan de munt helpen. Van der Wel: ,,De Nederlandse één-euromunt, daar zijn er maar iets van honderdduizend van gemaakt. Dat klinkt veel, maar is het niet als je bedenkt dat die verspreid worden over heel Europa. Kijk maar eens in je portemonnee: d'r zit er echt niet een in.''

De schaarste van de Nederlandse 2011-euro betekent dat het muntje een verzamelobject is geworden. Liefhebbers betalen er graag vier euro voor. Defensie besteedde 8,95 euro voor een pakketje met alle 2011-euromunten. In het betalingsverkeer zijn die samen 3,88 euro waard.

Bron: noordhollandsdagblad.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close