Miljoen dollar voor muntstuk uit eerste eeuw

12 maart 2012

Uit het nieuws:

Bij een veiling in New York is een antiek muntstuk uit Judea voor 1,1 miljoen dollar onder de hamer gegaan. Dat meldt het veilinghuis Heritage. Het prototype van de shekel (het huidige betaalmiddel in Israël) uit het jaar 66 na Christus is één van de allereerste munten die werd geslagen aan het begin van de eerste eeuw. Slechts één ander exemplaar is bekend.

'Deze zilveren shekel is van ongelooflijke historische waarde', meent Cris Bierrenbach van Heritage. 'Het is één van de allereerste munten die door de Joodse rebellen werd geslagen nadat ze de Romeinen uit Jeruzalem hadden verjaagd'.

Het stuk werd donderdag verkocht aan een private verzamelaar. Hij telde er 1,105 miljoen dollar voor neer, vier keer meer dan het vorige recordbedrag voor een Joodse munt, weet het veilinghuis.

De munt maakt deel uit van een collectie van 2200 antieke stukken uit Judea van een Amerikaanse verzamelaar, bekend als de Soshana-collectie. De verzameling zal dit jaar via verschillende veilingen te koop worden aangeboden. De waarde wordt volgens Heritage op meer dan 10 miljoen dollar geschat.

Bron: volkskrant.nl< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close