Munt uit 1913 levert 2,4 miljoen euro op

01 mei 2013

Uit het nieuws:

Een zeldzame Amerikaanse munt van 5 dollarcent uit 1913 heeft bij een veiling ruim 2,4 miljoen euro opgeleverd. Jarenlang werd gedacht dat de munt vals was.

Van de zogenaamde 1913 Liberty Head Nickel bestaan voor zover bekend maar vijf exemplaren. De munt werd in 1912 geslagen in de Amerikaanse stad Philadelphia, in het laatste jaar dat de Liberty-munt gemaakt werd.

Vermoed wordt dat een medewerker vijf munten sloeg met daarop een verkeerde datum. In 1913 werd de zogenaamde Buffalo Head Nickel geïntroduceerd.

Set
De vijf bijzondere munten bleven lange tijd als set bij elkaar, tot ze in 1942 afzonderlijk werden verkocht. Dit exemplaar werd gekocht door een zekere George O. Walton die in 1962 om het leven kwam bij een auto ongeluk.

Experts verklaarden dat de munt nep was, waarna Melva Givens, de zus van Walton, de munt kreeg. Zij legde hem in een doos waar hij bleef liggen tot haar dood in 1992.

Vermist
Haar vier kinderen erfden de munt. In 2003 werden de overige vier munten tentoongesteld, waarna de vier erfgenamen zich meldden. Ze bleken inderdaad de sinds lang vermiste vijfde munt in hun bezit te hebben.

Donderdag werd de zeldzame munt in Chicago geveild voor ruim 2,4 miljoen euro, zo meldt ABC News.

Bron: nu.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close