Muntje uit 1792 verkocht voor 1,15 miljoen dollar

23 april 2012

Uit het nieuws:

Op een veiling in Chicago is een Amerikaanse muntje van 1 dollarcent verkocht voor 1,15 miljoen dollar (870.000 euro). Het muntje dateert van 1792. Dat heeft het veilinghuis Heritage Auctions bekendgemaakt.

Het muntstuk is de eerste van veertien soortgelijke muntjes die aan de man werden gebracht. De eerste muntjes die werden gemaakt kwamen in 1793 in omloop in de Verenigde Staten. Ze zijn iets groter dan de huidige Amerikaanse munten van 25 dollarcent.

Vrijheid
Op de ene kant van de munt staat Miss Liberty met daaromheen de leus: 'Liberty Parent of Science & Industry', vrij vertaald 'De vrijheid is de moeder van de wetenschap en de industrie'. Op de achterkant staat: United States of America One Cent.

Een bemiddelaar kocht in 1974, in opdracht van een groep investeerders, het centje voor 105.000 dollar. De nieuwe eigenaars zijn volgens onbevestigde berichten anders investeerders uit Californië, die dus het tienvoudige betaalden.

Bron: volkskrant.nl


< Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de nieuwste munten, leuke acties en het laatste nieuws!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief  

Volg ons ook op:

Veilig & vertrouwd

  • Echtheid gegarandeerd door onze experts
  • Unieke producten en exemplaren
  • Beveiligde verbinding bij afrekenen.
  • Volwaardig lid van Thuiswinkel Waarborg
thuiswinkel waarborg

Altijd op de hoogte van de nieuwste uitgiften en acties?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Munt! Dan bent u automatisch altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste uitgiften en het laatste muntnieuws.

Ja, ik schrijf me gratis in

De nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.

close